2014.02.19.
20:57

Írta: Uncle Matthew

Orientation Day

Az elmúlt pár nap a pihenésről szólt, de most lépjünk a tettek mezejére. Eljött az első nap, méghozzá egy információs nap. 10 órakor volt egy össznépi eligazítás az egyetemen és délután 2-kor pedig egy csak a menedzsmenteseknek. 

IMG_0115.JPG

Az egyetem kapujában

Reggel időben elindultunk, hogyha eltévednénk is legyen időnk odaérni. Szerencsére minden buszmegállót megtaláltunk így az első érkezők között voltunk. A főkampusz, ahol a tájékoztató volt, hatalmas, kb. 20 épületből áll. A bejáratnál kaptunk két ajándékcsomagot, hogy érezzük a törődést. Ezekben voltak hasznos és kevésbé hasznos dolgok. A legjobb, hogy kaptunk SIM kártyát 20 zlotyival feltöltve és az összes egyetemista ingyen küldhet smst a másiknak (ilyen nálunk miért nincs?). Kaptunk még két füzetet, egy szövegkiemelő készletet, ami egy pacsit adó kezet ábrázol (engem az ilyen hülyeségekkel meg lehet venni :D ), szív alakú gemkapcsot (ezt odaadtam Dórinak, mert nem volt túl férfias), egy kézmelegítőt, pár tollat, egy nagyon szép lengyel motívumokkal díszített pohár alátétet, pár információs kiadványt és egy szótár füzetet, amiben a legalapvetőbb szavak vannak 22 nyelven ( ez még hasznos lesz). 10 órát ütött az óra és jöttek a beszédek. Szerencsére minden beszéd igen rövid és tömör volt, de egyben hasznos is. Kedvesek voltak, mindenkit szeretettel várnak minden órára és mindenben szívesen segítenek. A tájékoztató után megkaptuk a diákigazolvány megszerzéséhez szükséges csekket, amit befizettünk, így már csütörtökön lesz diákunk.

Ezek után mentünk is a másik kampuszra, ahol az óráink többsége lesz. Itt egy új 3 szárnyú épületben folyik az oktatás. Nekünk az A szárnyba kellett menni és itt kezdődtek a gondok. A B bejárat megvan, menjünk tovább, a C is megvan, de az A-t sehol se találjuk, naná, mert nincs is :D De nekünk ezzel azért elment negyed óránk. Miután meglett a terem már nem volt gond. Itt is elmondták a főbb tudnivalókat és hogy ügyes bajos dolgainkkal kit zaklathatunk. Ami nekünk meglepő volt, az a tárgyak felvétele és leadása. Az otthoni rendszerrel ellentétben itt a tárgyakat még az 5., sőt néha a 6. héten is leadhatjuk vagy éppen felvehetjük. Lehetőségünk van kipróbálni az órákat az első két hétben anélkül, hogy regisztrálnánk az adott tárgyra. 

Az előadások után a kari diákszövetkezet tagjai szerveztek nekünk egy kis játékot. Az épület különböző pontjain az országgal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni. Pár példa, sorolj fel minél több lengyel sört, mondj minél több lengyel sportolót, ki Lengyelország miniszterelnöke... Sajnos nem a mi csapatunk nyert, de jó móka volt és megismertük az épületet is. Ezek után kimerülten hazajöttünk, ettünk és fáradtan az ágyba dőltünk.

blogra.jpg

Néhány dolog az üdvözlő csomagból

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://makolagwy23.blog.hu/api/trackback/id/tr45822681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása